Friday, December 3, 2010

6 Jenis Wanita Yang Mudah Ditipu Lelaki

1. Wanita yang terlalu mudah mempercayai lelaki.

Dah sayang la katakan… jadi apa sahaja yang lelaki/pasangan katakan, kepercayaan adalah seratus peratus. Bukan maksud saya percaya separuh-separuh atau percaya pasangan jangan sampai 100%, tetapi maksud saya mudah percaya yang membuta-tuli dan menerima apa sahaja tanpa menggunakan akal fikiran yang waras adalah amat tidak wajar.

Contoh mudah: Pasangan anda berkerja sebagai seorang kerani dan gaji bulanannya sebanyak RM1000.00 sebulan bersih(dah ditolak KWSP dsb.). Anda pula memang tahu status kewangan dan “pattern” perbelanjaannya. Dia ada banyak tanggungjawab, bil-bil untuk dijelaskan setiap bulan dan sebagainya. Kira gajinya cukup-cukup sahaja.

Satu hari dia membelikan anda cincin emas berharga RM700.00. Anda tanya, “Mana dapat duit?”. Dia kata, lama dah simpan khas untuk “surprise”kan anda. Oklah, boleh terima.

Bila anda tengok pakaiannya pula berjenama. Dia mula “shopping sakan” dan anda pun dia belikan bermacam barangan lagi. Anda tanya lagi, “Mana dapat duit?”. Dia kata, “ada la “bisnes” dengan kawan… ” Anda pun percaya terus…

Soalan di sini, dalam senario di atas, tidakkah anda rasa musykil dan bermacam soalan lagi bermain dalam kotak fikiran tentang jawapan mudah seperti itu? Atau anda tergolong dalam wanita yang terus percaya 100% tanpa banyak soal lagi?

Ingat! Lelaki yang berterus-terang dan jujur dengan pasangannya akan menyatakan, menjelaskan dengan selengkapnya tentang apa yang ditanya atau diragui oleh pasangannya. Dia tidak akan menyembunyikan apa pun kerana baginya, wanita yang disayanginya bukan sahaja tempat berkasih, malah tempat berkongsi apa sahaja. Lagi pun, nak rahsia apa, bukan dengan orang lain?

Jadi, sekiranya ada sesuatu yang anda rasa ragu-ragu, perlu ditanya kepada pasangan anda, jangan tunggu, jangan simpan. Cuma pastikan anda bertanya kepada dia pada masa dan keadaan yang sesuailah. Percaya secara total dan “semborono” boleh meletakkan anda dalam bahaya.

Contoh dalam senario di atas tadi, menjadi rakan kongsi untuk mengedar dadah adalah maksud sebenar dia berkenaan ayat, “ada la bisnes dengan kawan…”.

Kalau ini berlaku… macamana?

2. Wanita yang “terdesak” untuk berkahwin.

Umur yang semakin lanjut membuatkan ramai wanita yang belum berpasangan risau akan status diri. Walaupun pada zaman yang semakin canggih ini, melihat wanita yang berkerjaya lewat berkahwin adalah perkara biasa, namun majoriti wanita yang semakin meningkat umurnya risau jika masih belum mempunyai pasangan hidup.

Kerisauan terhadap faktor umur yang meningkat, tekanan ibu bapa, pandangan masyarakat, dan juga kerisauan terhadap peluang untuk mendapatkan cahaya mata yang semakin kurang jika kahwin lewat mampu menyebabkan sesetengah wanita seolah-olah “terdesak” untuk mencari pasangan hidup.

Dalam keadaan seperti ini, kadangkala mereka boleh “terlepas pandang” tentang sikap, kualiti, dan peribadi lelaki yang dipilihnya itu.

Wanita yang berkahwin lewat pada zaman ini pula kebanyakannya berkerjaya secara tidak langsung membawa maksud mereka sudah mempunyai tahap kewangan yang stabil.

Ini memungkinkan mereka menjadi mangsa “buaya professional” yang sentiasa mencari peluang untuk mengambil kesempatan ke atas wanita seperti ini. Kalau anda dalam golongan wanita seperti ini, ingat… biar lambat, asal selamat!

3. Wanita “sosial”.

Ini bukan sosial dari segi terlibat dengan Mercy Malaysia ke, persatuan wanita di kawasan anda ke, atau perkara yang seumpamanyalah.

Sosial dalam hal ini ialah suka kepada “night life”, disko, berparti, “clubbing”, pergaulan bebas tanpa had dan hidup dengan falsafah “life is short, so have fun!”, atau “masa muda ni la nak rasa macam-macam..”. Fahamkan maksud saya?

Wanita-wanita ini (lebih ramainya gadis remaja), yang melibatkan diri dengan cara hidup bebas dan sosial seperti ini terang-terangan mendedahkan dan “mengiklankan” diri sendiri kepada “species” lelaki pemangsa wanita.

Bersosial tanpa batasan adalah di antara resepi utama yang menyebabkan ramai wanita dan gadis remaja ditipu sekaligus dirosakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Tepuk dada, tanya selera!

4. Wanita yang tidak mementingkan ilmu.

Wanita yang mementingkan ilmu dalam konteks percintaan, perkahwinan dan memilih pasangan hidup bukanlah bermaksud wanita yang mempunyai ijazah berjela-jela dari universiti terkenal. Bukan itu sahaja. Kalau itu yang dijadikan ukuran wanita berilmu, kenapa masih terlalu ramai wanita yang ditipu, dihina, dipermainkan, dan sebagainyalah oleh lelaki yang berbahaya?

Wanita yang berilmu dalam konteks ini ialah wanita yang mampu memandu dirinya supaya tidak “terpilih” lelaki penipu dan berbahaya. Sekiranya dia “terjebak” dengan lelaki penipu/berbahaya, dia tahu apa yang perlu dilakukan atau di mana untuk mendapatkan bantuan yang sewajarnya.

Ia juga bermaksud wanita yang mengetahui hak-haknya sebagai wanita dan sebagai seorang isteri. Wanita yang berilmu juga berani “membetulkan” keadaan dan mempertahankan haknya bila perhubungan/perkahwinannya terganggu/diganggu sama ada oleh pihak ketiga atau pasangannya sendiri.

Wanita seumpama ini mampu menjadi pasangan/isteri yang sentiasa menjadi kebanggaan pasangan/suaminya sendiri dan mempunyai segala sifat sebagai seorang yang cemerlang.

Wanita seperti ini, sentiasa cintakan ilmu. Sentiasa melengkapkan dirinya dengan ilmu selagi hayat dikandung badan.

Wanita yang mempunyai segulung ijazah atau Ph.D pun boleh ditipu dan dipermainkan lelaki “species berbahaya” ini…apatah lagi jika wanita yang hanya meletakkan 100% kebahagiaannya ke atas lelaki dan langsung tidak mahu atau mengambil mudah untuk meningkatkan ilmu dalam diri?

5. Wanita yang memandang “faktor fizikal” sebagai salah satu ciri utama pada lelaki idamannya.

Mudah jatuh cinta dengan lelaki handsome? Atau mungkin juga lelaki “cute”, “macho”, dan mempunyai fizikal yang begitu menggoda hati?

Ingat..semakin “handsome”, “cute”, “sexy” seseorang lelaki itu, sebenarnya semakinlah anda sebagai wanita perlu menggandakan “sistem pertahanan” diri. Kalaulah ramai wanita boleh diperdayakan oleh lelaki yang TAK “handsome” dan seumpamanya, apatah pula risiko ditipu oleh lelaki yang “handsome”?

Ingat.. “handsome”, “cute”, dan seumpamanya itu pada seseorang lelaki sepatutnya BUKAN menjadi antara ciri-ciri utama lelaki idaman wanita. Ia sepatutnya hanya menjadi ciri-ciri “bonus” lelaki idaman wanita.

Nasihat untuk wanita yang mudah “cair” dengan lelaki seperti ini, dan menjadikan lelaki seperti ini sebagai “target” utama ciri bakal pasangan hidupnya: fikir masak-masak!

Anda mungkin sedang diperhatikan oleh “pemangsa handsome dan sexy” yang sentiasa mencari wanita untuk ditipu dan dipermainkan..

6. Wanita yang “sabar” tidak bertempat.

Wanita dalam golongan ini boleh kita katakan jenis yang selalu “makan hati berulam jantung”, atau mungkin juga dah sampai tahap “makan tangan berulam kaki”. Dia didera(fizikal atau perasaan), tidak dihargai, sentiasa diambil kesempatan oleh pasangan/suaminya namun masih tetap bersama lelaki itu walaupun dia sedar dia terseksa dan tertekan.

Soalnya di sini, bila diperlakukan sebegitu, dia hanya “berharap” pasangannya akan berubah pada satu masa nanti TANPA mengambil tindakan yang sewajarnya.

Tidak salah bersabar. Malah sabar adalah satu sikap yang baik, dituntut, terpuji, dan mulia. Namun demikian, sekiranya kesabaran itu akhirnya membawa mudarat terhadap diri sendiri, sesuatu perlu dilakukan.

Bersabar walau diperlakukan apa sahaja oleh lelaki/pasangan seperti ini seolah-olah memberi “lesen” kepadanya untuk terus mendera, menipu, dan menghina maruah wanita yang terlibat.

Ingat kata orang dulu-dulu… “sabar biarlah bertempat”

Wednesday, December 1, 2010

Tanda lelaki benar-benar jatuh cinta

risaugc0.gifsedihee8.gif
” female n male.. zaman skang boy lagi manja dari gurl “

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejtkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.

Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH MEREKA

Kepada semua wanita yang bertuah menerima cinta sebegini dari seorang lelaki… Hargailah mereka seadaanya… kerna jika seorang lelaki itu menangis ditinggalkan teman wanitanya, lihatlah, bertapa bodohnya wanita itu…

Saturday, November 20, 2010

MMV - Never Be Replaced



Auwwwww.. cute this song :)
i love it..... lalallalalallalalallalalallala
( I'll be with you as long as you want me to ,until the end of time )

Aku hanya ingin kau tahu



Bismillahirrahmanirraahim...............

Ya Allah ,
Jika aku jatuh hati ,
Izinkan aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padamu ,
Agar aku tidak tejatuh ke dalam jurang cinta nafsu

Ya Rahman ,
Jika aku jatuh cinta ,
Cintakan la aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padamu
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu

Ya Rahim ,
Jika aku mencintai seseorang ,
Rindukanlah aku pada seseorang
yang merindui syahid di jalan Mu

Ya Aziz ,
Jika aku menikmati cinta hamba mu ,
Janganlah kenikmatan itu
Melebihi kenikmatan
Betapa indahnya beribadat kepadamu

Ya rabbana ,
Jika aku bersedih
Kerana seseorang menjauhiku ,
Kuatkanlah hati dan keimananku ,
Agar aku tidak jauh dari kasih sayang MU


Amin Ya Rabbal Alamin

( Amat bermakna kata2 lam video ni )

Monday, November 15, 2010

"Im not in good condition"

Pain..pain...pain.....pain...pain...pain..... :(
arghhh that's what happend to me yesterday
( sunday )..... I was at manda house yesterday . Think maybe mu luck not good yesterday. hahahhaha kata orang maybe "shuiiiiii" mean malang la...............
Arghhhhh..... guys know what happend to me yesterday!!!!!!! I Fall down.................................... hahahahhahaha
laugh...laugh...laugh!!!!!! huhhhhhhh hmmmm not sure i nak ambil barang apa dalam bilik manda. So i tak sangka plak dia tngah mop lantai. And tak tau plak cara dia mop lantai habis air limpah sampai kat luar.. So i rush masuk bilik dia.. Suddenly "babbbbbbbbbb" Oh goshhhh My Back or my hips was so so so so pain... And my hand.... arghhh tak boleh nk bayang sakit tuuuu... perghhhh.!!!! But until today my hand and my hips still bruise. Hmm so sad.. Tapi masa jatuh tu all terkejut and tengok i. hahahaha manda2 how dare you.................!!!!!
But i still pain until now la... tapi i suka rasa lebam dia tu.. hahaha tambah2 kalau de orang urut.. rasa dia best lebam tu. hahahhaha. my mom jadi mangsa la. hehhehehe
Today
( monday ).. keje..keje..keje... so msa lunch time tadi i x sure pe kite orang tengah melawak.. suddenly my neck luka... so i letak plaster...... tak sampai 10 min i tarik balik plaster tu. orang tengok i macam nk makan je. tengok semacam. better i buka. kalau tak orang cakap bukan2. tau2 la mulut orang ni. tambah2 suka gossip. haha i tau la pasal i my side all pun tiap2 hari mesti ada cite baru. :)
So malam ni........ ala my little finger kena pisau la time nk kupas bawang. alaaaa tak tau la tengah fikir apa tadi. fikir pasal keje kut . Esk my list full......... Janji buat yang terbaik dah la.. Do my best..... :)
So this two day i was feel unlucky la...................................................... But im always thanks to my friends..family..my dear.. ur always care about me... love you all... muahhhhhhh

Sunday, November 7, 2010

"Only He Knows Who I Am "

Doing the right thing takes courage and strength. At least, thats what i've heard. But how to be sure if its really a right thing? Only HE knows. As for me..i thought the last couple years has already be my toughest years of my life.Well, definitely i was wrong. This year are really really been a toughest year for me, myself, my heart, my family, my health..oh God! i dunno how to explain it to you guys. Next year? Wallahualam. What can i do just keep on praying hopefully everything will turn out okay or i just hope im strong enough to accept all the test from HIM. As a human being, this is what we have to accept. Hidup ini hanya sementara. Tapi nak lalui dia tu..nak tahu jalan yang mana tu yang susah. Am i on the right path? I hope I am. As you can see..Im not a really good girl yang pakai tudung, yang tak kuar malam, hanging out with friends, gelak gelak gossiping. Im not that good. Sume tu saya buat jugak. Cuma Alhamdulillah saya bersyukur sebab saya tak menyimpang jauh. I dont do clubbing, im not into drugs, im not doing something sampai tak pikirkan dosa pahala langsung. Cuma tak adalah baik sangat. Well, only HE knows who I am. "Never explain yourself to any one. Because the person who likes you doesn't need it and the person who dislkes you won't believe it." this is what I heard from someone a long time ago.
So..here we go again..love. love. love. hurt. hurt. hurt. HAHA! What can I say. It takes a long time to let go something that we thought was right for us. We knew them then we loved them and we have to let them go. thats the toughest part. letting go. some people just don't understand. cakap senanglah. pergi je. cari lain. banyak lagi orang lain. xpayah nak ingat ingat. haaa~ kalaulah ade switch at our heart and mind then we can just turn it on and off whenever we want kan? of course everything will be easy. This time sangat susah other than before. It hurts so bad cuz i can't let it go. Is it i cant let it go or I just dont want to let it go? yeahh. thats a good question. but still i cant figure it out. DUMB me.

Love. What is love actually? what is it about? what it feels like actually? What should we do with it? And how to be sure if its real? bla..bla..bla..As for me, Its Complicated. Full stop!. For some people, its easy to say this three words 'I' and 'LOVE' and 'U' even deep down inside they're not even sure if its real ot not. And thats the wrong part. You can hurt someones feeling because of that ya know? One thing i'd learned is that in the face of true love, you just don't give up. Even if the object of your affection is begging you to. You have to work for it to make it and make sure its for forever. Yawnnn! Suddenly i feel so bored talking about love. Maybe im already give up? Or i dont believe in love anymore? I wish i knew.
It just feels so much worse when you expect more from somebody. Sekarang i dont want to think about it too muchjust go with the flow .(boleh ke?) senang, kite kene berserah pada DIA je. Mungkin im not that lucky like all my friends..............

Saturday, November 6, 2010

Things That A Perfect Guy Would Do


1. Known how to make you smile when you are down.

2. Try to secretly smell your hair, but you always notice.

3. Stick up for you, but still respect your independence.

4. Give you the remote control during the game.

5. Come up behind you and put his arms around you.

6. Play with your hair.

7. His hand would always find your hand.

8. Be cute when he really wants something.

9. Offer you plenty of massages.

10. Dance with you, even if he feels like a dork.

11. Never run out of love.

12. Be funny, but know when to be serious.

13. Realize he's being funny when he needs to be serious.

14. Be patient when you take forever to get ready.

15. React so cutely when you hit him and it acutally hurts.

16. Smile a lot.

17. Plans a romantic date full of things he wouldn't normally do because he knows it means a lot to you.

18. Appreciate you.

19. Help others out.

20 Drive five hours just to see you for one.

21. Always gives you a kiss when you leave, even when his friends are watching.

22. Sing, even if he can't.

23. Have a creative sense of humor.

24. Stare at you.

25. Call for no reason.

Friday, November 5, 2010

Awk Kena Faham

Awk kena faham.......
kenapa saya cemburu tengok awak bahagia bila dengan orang......
sabab saya sayangkan awk...
cemburukan tandanya sayang.........
Awk kena faham.........
kenapa saya kadang-kadang merajuk...
sebab saya nakkan perhatian dari awak.........
Awk kna faham............
kenapa saya selalu call dan sms kat awk......
sebab masa tu saya terlalu rindukan awk................
Awk kena faham...........
kenapa kadang-kadang saya marahkan awak....
sebab saya nak yang terbaik untuk awak......
Awk kena faham............
kenapa saya selalu minta nasihat dan pertolongan dari awak...
awk kan tulang belakang saya.......
Awk kena faham.............
kenapa saya selalu ucap terima kasih kat awk...
sebab saya nak awak tahu yang saya menghargai awak...
Awk kena faham............
kenapa saya selalu lambat bila bersiap.....
saya bersiap untuk menambat hati awak bkn orang lain......
Awk kena faham............
kenapa saya suka sangat mengadu sengan awak....
sebab awak la segalanya bagi saya.....
saya nak awk jek yang tahu........
Awk kena faham............
kenapa saya rahsiakan sesuatu dari awak....
sebab saya tak nak awk risau.......
Sekarang awak fahamkan......




Thursday, November 4, 2010

Desert Rose

Poetry by Lena Winfrey Seder

I began my journey the day I was born.
My name told my destiny.
Yet, it remained hidden for me to discover.
I traveled a long time to get to this moment.
So many cactuses I stumbled over in the dark.
No star lighted my path-- I was not yet awake.
Naivety guided me into sandstorms that made wounds in my soul.
Ignorance blinded me as the cactus' thorns scratched me.
However, these wounds propelled me forward and kept me on
a certain path.
One day, when I looked ahead, I saw an oasis.
A mirage, I thought, so I slowly walked towards it-- expecting
to be fooled again.
When I reached the mirage, I found a rose.
I touched it and found it was no dream.
Entranced by this rose, I placed it in the vase of my heart.
As it took root, it became a part of me.
My blindness lifted, for I could see the true Light.
Faith rested in my heart.
My desert rose led me to this destiny.
When I stray-- its paper thorns remind me to come back to
the straight path.
Each day it continues growing, it strengthens my heart and
my soul.
I water it with my prayers, my charity, my fasting.
This rose is here to stay--
It guides me to an eternal Garden.
My thoughts, my goals, my actions are preparing my place in
that Garden.
That is where I will rest my roots--
As long as this rose remains in my heart.

"me , mama , papa " I love urrrrrrrrrrrrr








"best OoooOOo de baby"


Whoaaa... best la dpt baby.. :)
hehehhe... ni anak mak su. kira sepupu la.. :) macam best je dpt baby.. de baby sendiri kan....... kan.... when i tell my mother about this.. my mum just ckp cepat2 la khawin... not easy to me la when kite dh masuk alam khawin ni... kena kuat ooo mental and fizikal. pasal kite ni perempuan.. kalau laki lain la cite... kan2... Tambah2 kite ni semua harapkan mak.. pepe mak........! kalau macam ni mcm mna nk khawin.... ! 4 me kalau nak khawin kena betul2 bsedia baru blh uruskan husband or anak2.... lain la kalau dapat laki yg x kisah sangat.. ni kalau dapat laki yang betul straight...................... habehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh laaaaaaaaaaa
tambah2 laki yg cerewet....... !!!!!!!!!! susah ooooooo.. harap2 my husband ti x la macam ni. kalau macam ni boleh stresss ooooooo....... hekhekhekhekhekhekhke...




Tuesday, October 26, 2010

UPSET

Bkn upset sebab pa.. just x leh imagine pe perasaan husband and wife tu.. hmmmm pity kat anak dia. Husband and wife tu my patient and jumpa doc i. So i ambil la weight derong. X silap si husband tu berat dia 37kg je and wife 57kg... So rasa2 dah boleh agak da la pe sakit derong ni. cuma xnak cakap je. ye la , i'm nurse je bkn doctor... hehehhehe... But anak derong cute.. laki la. memang buas , nakal.. habis barang2 dalam bilik doc 2 dia ambil and sampai i kena dukung budak tu g kat parents derong balik. Hehehe.. smpai doc i tkejut tengok i... :) Derong explain kat doc sakit derong and doc suruh i fokus kat kes derong maybe si husband HIV positive. i just ambik blood test derong then tnggu result from lab. So around 1 or 2 hour lab call me and inform result dia... memang i dah agak... husband and wife 2 positive HIV... Oh my god........... so i pun inform kat doc patient husband and wife 2 HIV positive.. Doc just geleng kepala je. I just kesian kat baby derong.. Faham2 je la.... free je baby tu dapat HIV. kesian sungguh.. but x confirm lagi sama ada baby tu ada hiv ke x...! so when result blood test dah print so derong jumpa balik doc . so doc explain la sakit derong and bgtau memang derong HIV positive. Tengok muka derong pun dah boleh nampak muka kecewa. Ye la siapa tak kecewa.... hmmmmmmm
but 1st keluar dari mulut si wife 2 adalah baby dia pun risiko ke dapat hiv...? Memand de risiko boleh dapat but 50-50 la.. so doc just suggest anak dia bt blood test la esk nk make sure. So anak dia da masuk kes i da. Esk baru nk ambil darah baby dia... alahaiii kesian sungguh la nasib anak dia..
Tp nak buat macam mana dah takdir..... Kita pun xtahu nasib kita macam mana.. jadi tawakal je. ................................

Monday, October 25, 2010

Dreams Could 0nly Take Us So far

As i fall asleep to the melody of your voice and the poem or your heart the sound of your lips awaken me although this is all a dream I'm forced to believe its not as the wind whispers we are meant to be and our hearts scriptures in our body's we are in love and our destiny's fight in the endless battle to be together out reality opens our eyes and shows us were not it opens our minds but tells us should but how can so much differences make so much in common ?this love story or romeo and Juliet how they died and fought for each other em i suppose to be your Juliet an you my romeo if so i wonder how this story will end up ending as our last tears and our last drop of blood Finally col lade together our destinies finally surrender to reality and our mind stopped corresponding to our dreams that's wen we realized that dreams could only take us so far.

Sunday, October 24, 2010

MOOD♥♥♥

hehehehe... im in mood now..!! so rasa mcm nk tulis je lam blog ni.
lgpun rasa mcm dah lma x post story lam blog ni.. :)
Actually today xde pun yg special.. or special day. tapi rasa hari ni rilex sikit that's my mood is gonna on... hehehhehehe...
hmmmm... kan bagus kalau hari mood saya mcm ni.. whoaaa... best gile..!!
hekhekhekhe... xde rasa tension.. fikir banyak.. hmmmm...
pe yg best eak hari ni..? hmmm rasa xde pe pn.. ok jum ingt balik pe yg da jd 1 hari ni smpai im in mood today... hehhehe
Morning : tdr.... until............ hmmmm xyah la mention pkl brape i bngun.. hehehe
then.. i wake up.. just call my bf.. talk with him.. then im on9 fb.. coment2 with my friends fb ,
nana bob and my bf toooo... pas 2 my bff call... era.. hekhek..
kite org smbang psl "baju" haha biasa la... bile era blik.. lgpn dh lma x klr dgn dia.. then kite org plan nk g shopping mall baru kt prangin mall 2.. sja jln2.. yg best era ckp pas ni klu kuar dgn dia dh x naik skuter dia.. haha bla tnye moto pe..? dia xnk ckp.. dia just ckp tnggu dn lihat... hahaha
mcm2 laaa... and bnyk lagi kite org sembang.. x ingt sngt.. haha klu nk tlis pnjang ni..
so after that lapar la plak... waduhhh pe lg ambil hp just call mcd.. delivery..!!
isk2.. fikir balik tiap2 ahad delivery mcd..!! ssh klu mcm ni.. hehehe 2 akibat mls nk masak.. parents plak xde umh..... so just oder big mac medium set n chicken mcNugget. So mkn la mcd smbil layan cite indon "benci bilang cinta" best gak cite 2... :) dlm 1jam mcm 2... mula xtvt mgemas rmh.. sapu lantai.. mop lantai.. kemas dapur and bilik..... pas 2 baru mndi.. fresh sngguh.. hehehheheh
tp nasib x smpai tidur ptng.. :) good job sherry.... hahaha
then my bff call me.. not era but amanda imani sofie.. actually she is very good friends but maybe bnyk x ska dgn dia because attitude "sosial" but she very good girl... :) so ptng skit kite org out la.. hehe g gurney.. jln2.. tgk barang.. gurau2.. and we have a lot story to share.. :) gossip girls.. :) heheheh
and yg best time kiteorg g secret resepi..... ouwhhhhh... :) hahaha
whoaaaaa... :) hehehhee.. yg best kiteorg outing td.. :) me , manda and her bf...
so kira hri ni my mood so wonderful.. xde nk stress or tension.. ;) kan best klu hri2 mcm ni... rasa rilex je... alaaaaaa esk dh nk keje...:( gerenti esk stress......................... :( chill sherry............................................................

favorite "Q"


"never allow somebody to be your priority while allowing yourself to be their option" -anon

"sometimes you put up walls not to keep people out but to see who cares enough to break them down" -anon

Its tough when someone special ignores you but its even tougher to pretend you dont mind.
...
The minute you think about giving up, think about the reason why you held on so long.

Everyone can make you smile but not everyone can make you happy.

Missing someone isnt about how long its been since youve seen them or the amount of time since youve talked. Its about that very moment where you find yourself doing something and wishing they were right there by your side ♥

SAYA DAN AWAK


SAYA MINTA MAAF AWK

DULU
GIRL : Saya rindukan awk...
BOY : Saya pun sama


SEKARANG
BOY : Saya rindukan awk
GIRL : Terima kasih
BOY :
*Menangis*

"Rindu itu indah bila kita sama-sama merindui"
-ini saja yang saya mampu SORRY-


DULU
BOY : Saya xnk ada apa-apa komitmen . awk buat la apa awk suka
GIRL : Tolong jangan tinggalkan saya.....
saya sayang awk..


SEKARANG
GIRL : Saya sudah buat keputusan.
kita bawak la haluan hidup masing-masing
BOY : -Sepi tanpa kata-

BOY : Kenapa awk buat semua ni
GIRL : Jodoh belum sampai lagi
BOY : Awk sama sahaja seperti dia , tinggal saya tanpa sebab
GIRL : Saya x sama macam dia
BOY : Kenapa awk tinggal saya tanpa sebab
GIRL : Awk... saya x berniat tinggalkan awk tau

Perlukah awk simpan gambar pompuan lain dalam hp , wallet ,
dan laptop awk..
Perlu ke awk buat fb smpai 10 fb...?????
Perlukah awk senyap kalau ada masalah??
Perlukah awk off hp , silent hp bila dating dengan saya?
Perlukah awk mungkir janji berkali2
perlukah semua ini????
Sekarang saya dah tunaikan hasrat awk yang dlu
xmahu komitmen . bebas dengan hidup masing2
saya buat ni supaya awk dapat mencari kebahagian awk..
saya minta maaf kalau cinta dan sayang saya itu
tidak memberi kebahagian kepada awk
maafkanlah bila hati x
sempurna memcintaimu.........

Thursday, October 21, 2010



Whoaaaaa........
That's was amazing..... i like it..!!! Try nk smpan rambut mcm ni... wahhhhh cantik... cun..:)
cuma hmmm.. xtau la bila la blh smpan rambut smpai panjang ni..!! saya ni gatai tngan skit... rambut dah panjang skit gatai nk gunting............................. So sampai skrng rambut x pnjang2 lgi.. hekhekhekhekhek
So...... saya dh azam..!! hahahaha kali ni mesti smpan.... :)


NICE....!!! I like... but its look more mature

Look sweet with this hair style

Sunday, October 17, 2010

Nak....!! Nak...!! Nak....!!!!

Gosh....!!! that's what i want....!!!!
Rugi2.......!!! My Acer laptop , n nokia E71 hilang... kna curi........!!!
now nk kna beli laptop.... hp baru....!!! arghhhh.............................!!
Dammmm.....!!!!!!!
Nk beli memang boleh....!! Tp sakit la kalau nk beli serentak......................................
So... kna slow la.... !!!! So now tengah simpan and nak beli Laptop n new hp.....
The 1st step : Laptop dlu.......
The 2nd step : Bru hp...................
Ok.... set...!! Minta2 dapat.................... hehhehehehehehehhee.........
Because i used my own money.... Not money from my parents................. :)
nak minta duit dari parents segan kut... pasal kan da keje.....
So... after this if dah dapat dah laptop n hp ni... saya akan jaga dengan baik and xkan letak merata even kat rumah sendri... or dalam bilik sendiri... pasal dulu laptop and hp saya kena curi pun dalam rumah saya sendiri..... so pas ni maybe akan simpan elok2 la.. Nak tidur pun saya akan sorok la kat mana2 yang orang xtahu... pelik2 kat rumah sendiri pun bahaya..
So kepada pencuri yang masuk rumah saya... curi laptop , hp and duit saya... saya nak doakan 1 je kepada kamu.... Wahai pencuri p mampus la ko.. minta2 ko kna bala....
dammmmm.....!!!!!!!!!!!!



Thursday, October 14, 2010

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥Miss My Friends ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Just want to say sometime i miss this moment...!!!!
The best moment is when we spend time with our friends...!!!!!
A lot story to share....!! we laugh..... smile...... :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥










Saturday, October 9, 2010

From The Bottom Of My Broken heart

"never look back" we said
How was I to know, I'd miss you so
Loneliness up ahead
Emptyness behind
Where do I go
And you didn't hear
All my joy through my tears
All my hopes through my fears
Did you now
Still I miss you somehow
From the bottom of my broken heart
There's a thing or two I'd like you to know
You were my first love
You were my true love
From the first kisses to the very last rose
From the bottom of my broken heart
Even though time may find me somebody new
You were my real love
I never knew love
'Til there was you
From the bottom of my broken heart
"baby," I said "please stay
Give our love a chance for one more day"
We could have worked things out
Taking time is what love's all about
But you put a dart
Through my dreams
And my heart
And I'm back where I started again
Never thought it would end

From the bottom of my broken heart
There's just a thing or two I'd like you to know
You were my first love
You were my true love
From the first kisses to the very last rose
From the bottom of my broken heart
Even though time may find me somebody new
You were my real love
I never knew love
'Til there was you
From the bottom of my broken heart

You promised yourself
But to somebody else
And you made it so perfectly clear
Still I wish you were here
From the bottom of my broken heart
There's just a thing or two I'd like you to know
You were my first love
You were my true love
From the fist kisses to the very last rose
From the bottom of my broken heart
Even though time may find me somebody new
You were my real love
I never knew love
'Til there was you
From the bottom of my broken heart
"never look back" we said
How was I to know, I'd miss you so

Friday, October 8, 2010

When a little girl want her life make perfect


Bored..bored...bored....
Cuba nak mencari sesuatu dalam hidup ni. Life is perfect...? Sape la manusia yang lucky tu kan.. waaaaaaaa..... its so wonderful... ;)
But nak make life kite ni perfect kadang2 macam2 yang sanggup buat... ( sendiri faham sudah la)
but for me.. my answer is simple... siapa tak nak life perfect...? hanya orang bodoh je tak nak.
but for me tak payah la nak hipokrit.... tawakal je , masing2 de rezeki masing2.
Lagipun aku dah cukup puas dengan kehidupan aku sekarang ni. Yang pergi pun dah mula dengan kehidupan baru. dan sekarang ni try la nak fokus kkat yang datang. Try yang terbaik dan lupakan kisah lama.............. Kalau tak lupa kisah lama macam mana fokus dengan yang datang. So just hope he can make my life not complicated la..... :)

Thursday, August 26, 2010

Painted On My Heart

I thought you'd be out my of my mind
and i finally found a way to
learn to live without you
I thought it was just a matter of time
till i had a hundred reasons
not to think about you.....
But its just not so
and after all this time , i still can't let go
i've still got your face
painted on my heart
drawn upon my soul
etched upon my memory
baby
And i 've got your kiss
still burning on my lips
the touch of your fingertips
this love so deep inside of me
baby
i've tried everything that i can
to get my heart to forget you
but it just can 't seem to
i guess it;s just no use
in every part of me
is still part of you
something in your eyes keep hunting me
i'm trying ro escape you
and i know there ain't no way
to chase you from my mind

Saturday, August 21, 2010

What A Girl Wants To Hear
GIRL : Thanks for the fun today
BOY : No problem
GIRL : Can i ask a few question ?
BOY : Sure
GIRL : And ...............be honest
have i ever crossed your mind
BOY : NO
GIRL : DO you like me ?
BOY : NO
GIRL : Do you want me ?
BOY : NO
GIRL : Would you cry if i left
BOY : NO
GIRL : Would you life for me ?
BOY : NO
GIRL : Would you do everything for me ?
BOY : NO
GIRL : Choose me or your life

The girl ran away in shock depression
The boy ran after her
and
told her.......
The reason you never crossed my mind because.....
YOUR ALWAYS ON MY MIND
The reason why i don't like you is because..........
I LOVE YOU
The reason i don't want is because..............
I NEED YOU
The reason why i wouldn't cry if left.......
BECAUSE I'II DIE IF YOU LEFT
The reason i wouldn't life for you is because...........
I WOULD DIE FOR YOU
The reason i'm not willing to do anything for you is because..........
I WOULD DO EVERTHING FOR YOU
The reason i chose my life is because........
YOU ARE MY LIFE
~~THE END~~

Wednesday, August 18, 2010

Mimpi hanye mainan tdr...? yekaaaaa

sejak akhir2 ni aku pelik laaa.. awt la aku duk sering mimpi org yg sma...!!!!!!!!!
please laaa... syuh syuhhhhhhhhh suh dia p jauh2 jgn nk mai dtng dlm mimpi aku......
org kata mimpi 2 hnye mainan tdr.. yeee mmng la btui tp xln la kerap sngt.. dah 2 org yg sma...? isk isk... YA ALLAH pe smua ni........ de ptunjuk ke...? pe maksud smua mimpi ni....???
ala ko nk tdr ko x cuci kaki la 2.. 2 yg mai mimpi pelik2 tuuuuuu
2 kta2 kwn2 aku ble aku bgtau derong..... ! heyyy please la k ble aku nk tdr aku bsuh mka , gosak gg smua gerenti la aku cuci kaki skali.. tp xkn la smpai hri2 pas 2 kerap sngt mai dlm mimpi aku... ! padahal aku x tpikir psl dia lngsung x ingt dia lngsung......!!!!!!!
bak kta kwn aku yg lgi seorg "sherry.. actually sebernanya u asyik fkirkn "dia" 2 , 2 yg buat u tbawa2 kdlm mimpi. ble kite asyik fikirkn sesuatu , @ tlalu rndukn , ia blh tbawa2 kealam mimpi, itu dri sudut sains.
dri sudut lain , mungkin dia sedang merindui u atau itu menandakan sesuatu akn blaku antara u dgn dia , tpulang........................tp i pna baca , klu kite tdo dlm keadaan bersih, mimpi dtng sbagai petanda @ ptunjuk...." 2 kta2 kwn aku................
aku bkn nk pikir sngt psl bende ni tp aku heran awt la aku leh mimpi dia smpai mcm ni... seumur aku hdp slama 21 thun x pna aku mimpi smpai mcm ni eyhhh...!
bf aku dlu pn x pna aku mimpi smpai mcm ni..... tp dia ni laaaaaaaaaaaaaaaaa

haihhhhhhh..... awt la org yg aku x ska.. yg aku meluat , duk mai lam mimpi aku...!!!!!
x leh blahhhhhh tulll la....!!!!
smpai lani la aku x taw pe jwpan dia.. why aku slalu mimpi org yg sma...!!!!!!!!!!!!!!

Friday, July 30, 2010

Terkena mantera


AKU SUDAH SERIK BERCINTA
KERNA ASYIK BERAKHIR DENGAN KECEWA
TAPI , SEJAK HADIRNYA DIA
SEMUA SISTEM KAWALAN KINI TERDEDAH
WOK OOO....
KEPALA KATA JANGAN GELOJOH (NO)
HATI PULA KATA PERGI
(GO BABY GO)
BERNAKAH
CINTA ITU BUTA X NAMPAK APA SELAIN DIA

AKU , AKU BAGAIKAN SUDAH TERKENA MANTERA
CINTA
DARI MANAKAH KAU DATANG MENYERANG
DIRIKU , DIRIKU
YANG DISANGKA KEBAL
OH JAHATNYA KAMU...
JAHATNYA KAMU

ENGKAU ENGAKAU PENYEBAB DIRIKU TERIGAU-IGAU
KINI KU TERBAYANGKANMU HAMPIR SETIAP WAKTU
KU MAHU , KU MAHU
DENGANMU SELALU
OH JAHATNYA KAMU... JAHATNYA KAMU

APA, AGAKNYA SUDAH JADI
PADA INGKAR UNTUK X BERCINTA LAGI
WALAUPUN BELUM BERSEDIA
TAPI HATIKU MENDESAK DAN MENGGESA

AKU, AKU
BAGAIKAN SUDAH TERKENA MANTERA CINTA
DARI MANAKAH KAU DATANG MENYERANG

DIRIKU, DIRIKU YANG DISANGKAN KEBAL
OH JAHATNYA KAMU.. JAHATNYA KAMU

ENGKAU, ENGKAU
PEMYEBAB DIRIKU TERIGAU-IGAU
KINIKU TERBAYANGKANMU
HAMPIR SETIAP WAKTU

KU MAHU , KU MAHU ,
DENGANMU SELALU OH JAHATNYA KAMU..
JAHATNYA KAMU

JAHAT..!!
BUDAK JAHAT...!!
DAH TERKENA
TERKENA DENGAN CINTA...




Wednesday, July 28, 2010

KAMPUNG


Baru skrng rasa tenang.... nyaman best bile kt kpng....
fuhhh dh btahun x jejak kpng........ lebih 4 , 5 tahun....................
dulu aku x suka blik kpng... ntah nape..?
nyamuk...?
gelap..............?
keadaan kpng................?
ntah la.. mmng dlu x suka balik kpng.. when my father nk ajak blik kpng muka aku dh lain..
mcm helah aku wat x nk ikut balik........................
dulu tok aku de kpng la.. but now xde dh pasai tok aku duk dgn mak cik aku............
so kpng aku dh jdi mcm....................................
yg aku balik ni rmh besan tok aku... aku p pn sat ja
tp hari ahad 2 mmng aku happy sngt balik perak dgn parents aku.....................
LAgi 1 hal... nk p mkn ikan sembilang x kesampain.........
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh.................................................................
dh la hujan.... redah jln kaki... keta x leh msuk psl de pasar mlm................
redah2............ x buka...................
last2 mkn roti canai...................... hampehhhh
memang rasa nyaman................ bile de kt kpng.... bendang........... hijau.......................
rsa smua mslh kt town dh xde... relax ja.....
tp knp dulu aku x ska duk kpng ha...? hahahahahhahahahaa
skrng rsa best lak............
isk2......................................................................


KREDIT TO MY MUM WAS TAKE PICTURE

Monday, July 12, 2010

PAST IS PAST

Korang rasa patut x aku smpan dendam....? hehehehehe.... Tp x kuttt.. aku bkn mcm 2... Banyak btl bende yg blaku kat dri aku... haihh rsa sakit hati gler ble kna fitnah.... buli.... x kira la kat tmpat keje or kat mna pn...
Nasib le de blog ni.. leh aku lpas geram.. heheh psl aku x leh nk smpan2 ni.. !! aku kna lepaskn gakkk....
Aku taw aku bru keje snakn so xyah la nk eksen dgn aku... tunjuk lagak... nk buli aku.... hmmmm tp xpe biasa la NEW GIRL kan2..... Aku pn xtaw npe dia x puas hati dgn aku... haihhh KALAU X PUAS HATI MAI LA CAKAP DPAN2.. XYAH LA REPORT OR COMPLAIN 2 yg aku pelik.... dri 1st aku msuk keje Hngga skrng aku mna ckp dgn dia tegur pn x.... dia tngk aku 1 mcm adelahh....
Tp actualy 2 salah fhm je , dia x tau cter sbenar dia wat pndai ni la akibat leh mnyebadkn gaduh... 2 aku x kisah klu dia nk complain psl dia x tau cter sbenar... Tp yg aku herankn kes smlm leh wat mai hri ni..... Haihhh mmng aku x puas hati gle.. Nmpk sngt dia x puas hati dgn aku.... CISSSSSSSS......!!!!!!!!!!!
Dah 2 jam pkl 4 plak malaunnnn 2 pnggil aku p office dia.. Dia tnyer aku pe cter sberna... dia hentam aku knp pnggil Security wat keje aku... ARGHHHHHHHH aku heran dowhhhhhhh....!!!!
aku pikir la sejak ble aku pnggil security......??????? mcm aku xtaw keje aku mcm mna...!!!! bengong....!!!!!!!!!
Owhhhhhhh..... cehhhhh bru aku ingt owhhh..... alahai..!!! mcm ni la mnusia.. xtaw cter sberna.. klu xtaw tegur la.. tnyer laaa xyah nk p complain2... So lani nk ingt aku yg slh so dia nk hentam aku... hohhohohoho
"OOOOO ITS SO K SHERRY... LET US GO TO Mr........ WE CLEAR ALL THIS OK..
Btl malaunn btl... Aku dah angin 1 badan dah... !!! ITS MY MISTAKE>>>?????????????
NO.... THAT NOT UR MISTAKE... WHAT U DOING IS FOR PATIENT...!!!!!
ARghhhhh taikkk haaaa... lam hati aku duk maki hamun malaunnn ni...!!!! cilaka tullll...!!!
SO kite pn turun la bwh cri si gatai tuuu.... hahahahhahaha Aku saja ja ckp dia si gatai psl org smua ckp dia gatai... hahahahhaha...... So kite msuk 1 bilik.. tp glass room org blh nmpk....!!! SO aku bgtau la pe story n actualy pe yg blaku... derong duk ingt lain....!!!!! So last dia mnta maaf kat aku psl slh fhm... hahhh lain kali tnyer dlu... ni nk main hentam jaaaa....!!!! ingt aku new girl ska2 nk hentam.... Hmmmm sejak dri aku aku dh tahu dh style depa ni mcm mna... hahahha aku wat dekk je jmpa depa ni... Mls aku nk campur dgn org mcm ni.. mcm pa jaaa... tambah2 betina 2... x leh pndang langsung....!!!! perghhhhhhhh
KORANG NK CKP AKU SMBONG KE PE KE LANTAK KORANG style aku mmng mcm 2... once orng dh wat taik dgn aku... jgn hrap aku nk baik or nk ramah dgn korang.... So bnyk la org btanyerkn aku pe kes...? awt beb...???? hmmmm respon derong.... : HMMM mmng la ni kes smlm awt bwk mai hri ni... mmng x patutttt..... tp hal ni dh settle.. just x puas hati..!!! grrrrr aku x puas hati...??? alahai ko pn x puas hati dgn aku derrrr.....!!!!!!!!!!!!! Awt smpai ko gna org tgh mai pass kat aku... xyah la derrr... actualy aku x cye org tgh... leh wat lgi trukk... BODOHHH.....!!!!!!!!!!!!!! Nk jdikn cter yg HOT dia wat gangster dgn aku.. aku xtau la plak betina 2 de lam bilik 2.. aku msuk nk bg barang... x pasai dia de.. dia mai serang aku pas 2 aku mls nk gado dgn mangkuk 2... aku nk klr bilik dia tahan pintu x bg aku klr... CISSSSS kurang ajaq tull minah ni..
pe lagi mulut la pgaduhan mulut...!!!! SERRRRR mcm bdk2 derrr.... nk gado2 ...!!!!!! LAst2 dua2 kna... hahaha
tp what ever aku x slh.... SO start dri 2... aku wat kje aku.. dia wat keje dia.. !!!! lantak ko...!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tp yg aku heran... minah ni gle x puas hati dgn aku glaaa... ble de je spe2 mai kat aku smbng dgn aku.. x kira laki ke pompuan.... dan2 ckp Haihhhhh lma nmpk smbng... korang smbang pe...?????? perghhhhh
jarum siot....!!! pasai la aku nk smbng psl pe... ko kisah pe...!!!!! serrrrr.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
So kes ni nk dkat sbln dahhh... aku pn x ambik hati dah... ko aku xtaw...!!! tp pe aku kisah... lantak ko la.. jgn cri pasal dgn aku cukup....!!!! XPE2 raya ti aku p mnta maaf dgn ko... hahahahhahaha.....